Charles Ferdinand Ramuz – Marea spaimă de la munte

Marea spaimă de la munte, unul din cele mai cunoscute romane ale lui C.F. Ramuz, este o capodoperă, o poveste despre iubire şi fatalitate, al cărei subiect se desfăşoară la mari înălţimi, într-un cadru de natură aspră şi sălbatică, ostilă omului şi lucrărilor sale, într-o atmosferă încărcată de spaime alimentate de credinţe şi reprezentări mitice. Se succed accelerat evenimente stranii, situate constant la limita dintre întâmplare şi irumperea unei forţe demonice în viaţa oamenilor, imagini de un dramatism halucinant, o compoziţie de o extremă fineţe şi un discurs de o insolită modernitate.
Celine spunea că dintre contemporanii săi nu vor mai fi citiţi în secolul XXI decât Ramuz, Morand şi el însuşi, într-atât era de îndrăgostit de limba autentică şi de originalitatea acestui scriitor elveţian de limbă franceză, Charles Ferdinand Ramuz, despre care Stefan Zweig va zice că are „darul de a scoate la iveală deopotrivă sublimul simplităţii şi simplitatea sublimului”.


Order Marea spaimă de la munte Preţ @ RON5,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *