Cesare Pavese – Femei singure

1Femei singure, publicat cu doi ani înainte ca Cesare Pavese să se sinucidă, a primit cel mai apreciat premiu italian pentru literatură: Premiul Strega. Considerat unul din momentele importante ale realismului italian, romanul surprinde melancolia şi vidul ce macină o societate prinsă între spleen-ul decadenţei şi nebuniile hedonismului. Clelia, o creatoare de modă de succes, se întoarce la Torino, oraşul ei natal, unde urmează să supravegheze deschiderea unui salon. Aici, ea este atrasă într-un cerc de tineri mondeni, într-o lume a restaurantelor şi a marilor cazinouri, a artiştilor şi a petrecerilor.

În mijlocul acestei mulţimi de oameni care încearcă să scape de plictiseală, Clelia o întâlneşte pe singuratica Rosetta, o femeie enigmatică şi depresivă, a cărei sinucidere din finalul poveştii anunţă tragic chiar sfârşitul aceluia care a gândit personajul: sinuciderea lui Pavese.
Femei singure este romanul insinuărilor, al obsesiilor persistente până la nebunie, al lirismului cuceritor.
Order Femei singure Preţ @ RON22,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *