Cecilia Cuţescu Storck – Fresca unei vieţi

Fresca unei vieti

„O nevoie interioară, pe care nu mi-o pot explica, mă împinsese să scriu această carte, dar acum îi aşternusem ultimele mele gânduri. Azi am isprăvit Fresca unei vieţi, pe care aş fi dorit-o, întreagă, o continuă rugăciune, o invocare a unui suflet care aspiră din adâncul său către culmi greu de atins, dar văd că nu m-am putut opri a istorisi frământările mele de artistă şi câte altele, care i-au tulburat seninătatea pe care o visam.” Cecilia Cutescu Storck

Cecilia Cuţescu-Storck (1879, Caineni, Vâlcea – 1969, Bucureşti), soţia sculptorului Frederic Storck, a studiat pictura în Germania şi Franţa. A fost prima femeie profesor într-o academie de arte de stat din Europa şi a fost decorată cu Legiunea de Onoare de către statul francez. S-a remarcat prin picturile murale relizate în propria reşedinţă ( azi Muzeul Storck), în holul de onoare al Băncii Române pentru Dezvoltare, în Aula Academiei de Studii Economice, în Sala Tronului din Palatul Regal.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *