Catrinel Popa – Teste-grilă de limba română pentru admitere în învăţământul superior şi postliceal

Culegerea de faţă se adresează în primul rând viitorilor candidaţi la examenele de admitere în şcolile postliceale şi în facultăţile de poliţie, de jandarmi ori aparţinând Ministerului Apărării Naţionale sau Serviciului Român de Informaţii, precum şi în facultăţile de jurnalism, administraţie publică şi drept.
Lucrarea cuprinde 35 de teste-grilă (31 cu câte 30 de întrebări şi patru cu câte 60 de întrebări, cele patru fiind elaborate după modelul de admitere la Facultatea de Drept din Bucureşti).
În teste sunt abordate noţiuni aparţinând tuturor compartimentelor limbii – fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă, stilistică, ortografie, ortoepie şi punctuaţie –, precum şi probleme de cultivarea limbii, aşa cum sunt prevăzute în programele pentru admiterile menţionate în subtitlu.
Rezolvările testelor sunt integrale şi, spre deosebire de lucrările de teste similare de pe piaţă, sunt însoţite de explicaţii complete şi amănunţite, de numeroase exemple extrem de utile aprofundării materiei, de comentarii şi de justificări, făcându-se trimitere şi la cele mai noi lucrări normative.

De aceiaşi autori

Îndrumător de pronunţare şi de scriere corectă

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *