Cătălin Constantin – Modă şi lux la Porţile Orientului

UnknownUrmare a vicisitudinilor istorice, costume originale din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea s-au păstrat foarte puține. Și mai puține sunt expuse în muzee. Obiectele și costumele din album provin din colecții de muzee și din colecții particulare, cum e cea a doamnei Doina Levintza, în cea mai mare parte inaccesibile publicului larg, dar și specialiștilor. Albumul are meritul de a prezenta în premieră piese rare, unicat. Cartea are ediții în limbile română, engleză, franceză și spaniolă, e tipărită  în condiții de înaltă calitate, are o grafică specilă și cuprinde peste 300 de ilustrații.

Șalvari, ișlice, anterie. Mătase, brocart, broderii scumpe. Apoi joben și frac și rochii elegante ca la Viena, Paris sau Berlin. Albumul prezintă în premieră piese rare, unicat, de o deosebită frumusețe. Cu un text savuros, semnat de cunoscutul istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, cu o grafică elegantă, semnată de Roland Vasiliu, cu fotografii reușite, de Cătălin D. Constantin, editorul albumului, cartea e o apariție eveniment. La jumătatea distanței dintre Orient și Occident, țările române traversează, de pe la finele veacului al XVIII-lea și până după mijlocul secolului al XIX-lea, o perioadă interesantă, de rapidă și intensă modernizare. Aceasta se vede și în felul în care se schimbă vestimentația boierească. De la haina orientală somptuoasă, croită din stofe fine și scumpe, bogat decorată cu broderii din fir de mătase și de aur, se trece la vestimentația occidentală. Acesta este primul album care apare la noi despre schimbarea de mode ce se petrece în țările române în acei ani, o istorie în imagini și cuvinte a luxului unui secol care nu e cunoscut așa cum se cuvine. Privitorul va descoperi în el costume originale ale boierilor și negustorilor de altădată, obiecte frumoase de epocă, portrete, litografii, bijuterii vechi… Un răsfăț pentru privirea omului de azi!
Order Modă şi lux la Porţile Orientului Preţ @ RON129,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *