Adelina Patrichi – Cărţi pentru Maharani

274,00 – 140.00 Lei

Colecţie de călătorie şi civilizaţie. În cadrul colecţiei a apărut seria Indoglinda, de Adelina Patrichi.
• Recorduri şi delicii:
Premiul Asociaţiei Culturale Româno-Indiene pentru Carte şi Film.
• Adelina Patrichi este autoarea documentarelor despre India difuzate de TVR între anii 1996-1999
• Cu fotografii alb negru şi nenumărate ponturi de călătorie în India…

1 INDIA PICANTĂ
Pelerinaj la Mirodenii şi Temple
INDOGLINDA IV
Pagini: 244

Autoarea pleacă din Calcutta pentru a explora de această dată Sudul Indiei. Cartea este structurată în două părţi:
Pelerinajul la Temple – o incursiune în fabuloasa lume a templelor din Karnataka, într-un veritabil ghid ilustrat, cu detalii şi explicaţii despre arhitectură, sculptură, legende, zeităţi protectoare, dinastii de regi-poeţi;

Pelerinajul la Mirodenii – epopeea condimentelor, spusă în ferme uitate de lume, la recepţii grandioase de hotel-palat, unde cunoaştem elita producătorilor de mirodenii şi pe acei oameni minunaţi şi mirodeniile lor arzătoare de la fermecătorul Spices Board, adică… Ministerul Mirodeniilor!

2 INDIA LA RECE
INDOGLINDA III
Pagini: 544

…Cu un scurt vocabular tibetan! …Cu sărbătoarea Noului An în varianta tibetană… Şi, nu în ultimul rând, cu 200 de pagini dedicate lamaismului, zeilor şi bodhisattvaşilor tibetani…

Cartea familiarizează cititorul cu lumea culturii buddhismului tibetanilor din India, a credinţelor triburilor din munţi, a miturilor şerpaşilor, lepceaşilor, nepalezilor.

3 INDIA ÎN EXTAZ
INDOGLINDA II
Pagini: 416

Este, spre deosebire de celelalte cărţi din seria Indoglinda, o incursiune în India clasică, aceea cel mai des vizitată de călători, India Marilor Moguli, a Taj Mahalului din Agra şi a capitalei indiene, Delhi, în timpul marelui târg de carte.
Epoca Marilor Moguli, un amalgam de civilizaţie persano-turco-mongolo-hindus, este aprofundată pentru prima dată în România, autoarea fiind de formaţie persanolog. Într-o formă atrăgătoare, accesibilă, ni se spune istoria marilor monumente mogule – Taj Mahalul, Moscheea de Vineri, Fortul Roşu din Delhi şi cel din Agra, Purana Quila (vechiul Fort). Biografia Marilor Moguli ni se desfăşoară în faţa ochilor în poveşti tulburătoare de dragoste, ură, crimă şi incest la Curtea mogulă, cu prinţese-caligraf, intrigi de harem, grădini de vis, otrăviri, trubaduri, vrăjitorii, moguli-poeţi, trădări şi fratricid…

4 INDOGLINDA, Îndrumar de călătorie şi civilizaţie în India
INDOGLINDA I
Pagini: 674
Conţinut:
Prima carte din seria Indoglinda (premiul RICA pentru carte şi film) apărea în anul 2001, după retragerea autoarei din lumea televiziunii.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *