Carmen Martín Gaite – Regina Zăpezilor

1Abia ieşit din închisoare, după o problemă legată de droguri, Leonardo Villalba află de moartea subită a părinţilor şi, după o lungă reflecţie interioară, se angajează într-o luptă cu sine pentru a-şi regla socotelile cu propriul trecut.

Conflictul interior al tânărului se metamorfozează în basmele copilăriei şi în literatura fantastică, care încă îl fascinează. Crăiasa-Zăpezii, basmul lui Andersen, reprezintă cadrul în care acest conflict este cel mai bine oglindit. Ţinutul lui „a fost odată” îi oferă forme rafinate de iniţiere în încercarea de a dezvălui misterul originii sale, până la momentul întâlnirii cu seducătoarea scriitoare Casilda Iriarte, actuala proprietară a vilei în care Leonardo şi-a petrecut copilăria.

Regina-Zăpezilor este, înainte de toate, o reflecţie narativă asupra puterii literaturii de a crea o lume proprie care sfârşeşte prin a fi atât de «reală», încât pare vie.”

Order Regina Zăpezilor Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *