Carmen Bin Laden – Înăuntrul Regatului. Viaţa mea în Arabia Saudită

UnknownCumnata lui Osama Bin Laden rupe tăcerea

Înăuntrul Regatului – Viaţa mea în Arabia Saudită este cartea de memorii a lui Carmen Bin Laden, soţia – venită din inima Europei – a unuia dintre cei 54 de fraţi ai lui Osama Bin Laden.
Iraniană după mamă, dar născută și crescută în ţara tatălui ei, Elveţia, Carmen Bin Laden cade pradă farmecului irezistibil al lui Yeslam Bin Laden, un tânăr saudit inteligent, bogat și cosmopolit, și îl urmează, iniţial în SUA, apoi în Arabia Saudită.
În anii în care femeile occidentale atingeau apogeul emancipării și întreg Occidentul era puternic marcat de revoluţia sexuală, Carmen alege viaţa de soţie în Arabia Saudită, o ţară religioasă și conservatoare, hotărâtă să reziste prin orice mijloace – inclusiv prin fanatism religios – în faţa asaltului modernităţii.
Cartea lui Carmen Bin Laden înregistrează șocul și dezorientarea profundă pe care un venetic – o femeie venită din Occident – le experimentează în contact cu o societate închisă, cum e aceea guvernată de dinastia Al-Saud.
Ea propune, în același timp, o imagine detaliată a vieţii din interiorul clanului Bin Laden, o familie bogată în care tinerii atrași de fundamentalismul islamic – cel mai celebru caz e fostul lider Al-Qaida, Osama Bin Laden – se află în conflict cu fraţii „rătăcitori”, fascinaţi de valorile liberale ale Vestului.
11 septembrie 2001: alături de una dintre cele trei fiice ale sale, Carmen Bin Laden se îndrepta spre casa ei din Elveţia. Auzind la radio știrea despre prăbușirea Turnurilor Gemene, a simţit instinctiv că în acest dezastru terorist cumnatul ei trebuie să fie cumva implicat.
A suferit alături de această ţară, SUA, a doua ei patrie, locul în care își încuraja fiicele să trăiască. A știut, de asemenea, că vieţile lor nu vor mai fi aceleași, începând din acel moment. A scris această carte mai ales pentru ca fiicele ei – care încă poartă acest nume, sinonim cu terorismul și violenţa – să cunoască lumea în care s-au născut și au copilărit. Și pentru ca oamenii să înţeleagă mecanismele interne ale unui regat plin de contradicţii și tabuuri.

Order Înăuntrul Regatului. Viaţa mea în Arabia Saudită Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *