Carlos Ruiz Zafon – Jocul îngerului

1Jocul îngerului (traducere din limba spaniolă şi note de Dragoş Cojocaru) revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vântului, pe străduţele întortocheate ale Barcelonei, în universul gotic al Cimitirului Cărţilor Uitate – o poveste magnifică despre magia cărţilor şi colţurile cele mai întunecate ale sufletului uman.
Acţiunea romanului Jocul îngerului se desfăşoară în Barcelona anilor 1920. Un tânăr scriitor obsedat de o iubire imposibilă primeşte, din partea unui editor misterios, oferta de a scrie o carte cum n-a mai existat niciodată, în schimbul căreia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decât atât. În stilul său strălucitor, cu o precizie narativă impecabilă, autorul romanului Umbra vântului ne transportă din nou în Barcelona începutului de secol XX şi în Cimitirul Cărţilor Uitate, oferindu-ne un roman cu o intrigă captivantă – o poveste de dragoste despre nebănuitele căi ale vieţii, o rătăcire printr-un labirint de taine unde vraja cărţilor, pasiunea şi prietenia îşi dau mâna într-o povestire magistrală.

Carlos Ruiz Zafon s-a născut la Barcelona în 1964. A lucrat în publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia şi El Pais şi, pentru câţiva ani, a locuit la Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist. Şi-a început cariera literară în 1993 cu o carte pentru copii, Prinţul ceţii, pentru care a primit Premiul Edebe. I-au urmat romanele Palatul de la miazanoapte (1994) şi Lumini de septembrie (1995), împreună cu care alcătuieşte aşa-numita Trilogie a Negurii, şi Marina (1999). În 2001, Zafon publică primul său roman „adevărat”, Umbra vântului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu ecouri pe plan internaţional. Figurează ca finalist la premiul pentru roman Fernando Lara (2001) şi la Premiul Llibreter (2002) si este desemnat cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. În anul 2004, Umbra vântului este distins, în Franţa, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Etranger. Următorul său roman, Jocul îngerului, a fost aşteptat cu nerăbdare de editori şi publicul larg şi a apărut în 2008, cu acelaşi succes formidabil. Cărţile lui Zafon au fost traduse în peste patruzeci de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente.

Order Jocul îngerului Preţ @ RON37,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *