Carlos Castaneda – Focul lăuntric

Carlos Castaneda (1925-  1998) a scris Focul lăuntric după ce a cunoscut un şaman pe nume Don Juan Matus. El ne asigură că nu a purces la drumul scrierilor până ce nu a fost la rândul său iniţiat în tainele acestei ştiinţe. Pretinde că părintele său spiritual a fost conexiunea sa cu acel necunoscut-inexplicabil, termen folosit de antropologi pentru a defini puterea magică a unor şamani de a transforma forţele naturii.
Cea mai cunoscută carte a lui Castaneda conţine descrieri ale experienţelor paranormale, câteva tehnici psihologice, ritualuri toltece, precum şi transa dată de unele droguri psiho-active. Un ghid practic de a fi vrăjitor al lumii.  Te ia cu ameţeala numai când citeşti, darmite să experimentezi.

Cărţile sale s-au vândut în peste opt milioane de exemplare, în şaptesprezece limbi.

Ca biografie se poate spune că a fost un zăpăcit al planetei.Scria că s-a născut la Sao Paulo, în 1931, dar documente descoperite mai târziu au arătat că a primit lumina vieţii cu şase ani înainte, în Cajamarca, Peru. S-a naturalizat ca cetăţean american în 1957, dar minciunile sale biografice au fost sesizate de abia de comitetul Universităţii din California la obţinerea diplomei de licenţă, în 1970. A fost dezavuat public. Nu i-a păsat.

Order Focul lăuntric Preţ @ RON24,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *