Campania „Cărțile copilăriei în fiecare casă” continuă

indexCurtea Veche cu sprijinul Accenture România, continuă campania de donație „Cărțile copilăriei în fiecare casă” ca parte a programului național de lectură susținut de membrii Familiei Regale a României. Astfel, duminică, 27 aprilie, în prezența ASR Principelui Nicolae al României, echipa editurii Curtea Veche și reprezentanții Accenture România vor oferi cărți către toți copiii Fundației Mia’s Children din București, sectorul 6 (Drumul Bacriului, nr. 44).

În cadrul campaniei de donație Cărțile copilăriei în fiecare casă, adresată copiilor din mediile defavorizate, au fost donate până în acest moment 3700 de cărți din seria special concepută de Curtea Veche Publishing ca bază a unui program national de lectură, în 19 sate și centre sociale din județele Călărași, Iași (cu sprijinul ING Bank și Rotary Iași) și București (cu sprijinul Accenture). Obiectivul editurii este acela de a extinde programul de donații de carte la nivel național, iar donațiilor le urmează înființarea cluburilor de lectură “Cărțile copilăriei”, cu sprijinul voluntarilor locali.

Vizita de duminică va cuprinde un discurs al ASR Principelui Nicolae al României, un moment de lectură susținut de actorul Justinian Radu, oferirea de volume din seria “Cărțile copilăriei” către cei mici și pregătirea unor cluburi de lectură „Cărțile copilăriei”, prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive. Pentru cluburile de lectură, editura Curtea Veche pune la dispoziție gratuit resursele necesare, bazate pe o metodologie originală dezvoltată de pedagogi teatrali, și oferă asistență prin platforma online a campaniei, www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

Asociaţia Mia’s Children ajută copiii ai căror părinţi se confruntă cu dificultăţi financiare, sociale şi/sau psihologice. Prin activitățile desfășurate, asociaţia doreşte să prevină abandonul copiilor de către părinţi. În acest moment, centrul asigură sprijin pentru peste 30 de copii.

Accenture România este o companie multinaționalăde consultanţă în management, soluţii tehnologice și servicii de externalizare a proceselor de afaceri. Angajații companiei se implică activ pentru sprijinirea dezvoltării societății românești, atât prin acțiuni de voluntariat, cât şi prin donații personale.

Campania de donaţii de carte face parte dintr-un program național de lectură pe termen lung, “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României, ce cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *