Carmen Ivanov – Șase sași în șase saci. Manual de dicție

Într-o lume a comunicării calitatea vorbirii devine deosebit de importantă. Calitatea vorbirii constă în claritatea sunetelor, corectitudinea pronunţiei şi cursivitate. Pentru foarte multe persoane calitatea vorbirii este un aspect deosebit de important în profesia practicată. Tu cât investeşti în imaginea ta?

 

Manualul de dicţie Șase sași în șase saci este singura carte de dicție disponibilă astăzi pe piață. Cartea vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate, respirație și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție Șase sași în șase saci, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 300 de aplicații practice. Cartea se adresează oamenilor pentru care vorbirea în public reprezintă o meserie: prezentatori radio-tv, reporteri, voice-overi, avocați, politicieni, purtători de cuvânt, oameni de P.R., etc. Și cei care au defecte de vorbire pot folosi această carte pentru că aici vor găsi soluțiile pentru rezolvarea acestor particularități de rostire.

 

Despre autor

Carmen Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România. Și-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reșița de pe scaunul de prezentator de știri. Tot la Radio Contact a realizat și primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producții de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming și IT. A hotărât apoi să părăsească stația locală Radio Contact Reșița pentru un post de prezentator de știri la Radio București, din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, pentru ca mai apoi să se mute la Radio Mix FM pe postul de coordonator de știri, iar în paralel a luat primul său contact cu lumea televiziunii la postul N24 unde a fost pe rând, editor de știri, voice over și prezentator. Realitatea TV a fost însă televiziunea emblemă pentru Carmen Ivanov, acolo unde a ocupat funcțiile de editor de jurnal și senior-editor pe secția de social, dar după cinci ani a părăsit televiziunea și s-a întors în radio la City FM pe postul de director de știri. În prezent ese redactor-șef la Blog.Likeit.ro și prezentatorul jurnalelor video Likeit.ro

Vocea lui Carmen Ivanov a fost selecționată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată inițial, iar acum recompune cuvinte – sau altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite și are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

Primul curs de dicție susținut de Carmen Ivanov a fost pentru un grup de prezentatori de radio din diferite posturi din București la CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent), unde a devenit trainer permanent, iar mai apoi s-a alăturat echipei Școlii de Televiziune înființată de Vlad Ionescu, unde susține în prezent toate cursurile de dicție și lecturarea știrilor la microfon. De asemenea, Carmen Ivanov a fost trainer al Școlii Radio, un proiect realizat de City FM și Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Alte cursuri susținute de Carmen Ivanov au fost în zona de Public Speaking și Voice Over în cadrul MediaTraining.ro.

Peste 2000 de persoane au urmat cursurile susținute de Carmen Ivanov, trainer acreditat CNFPA.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Carmen Ivanov – Șase sași în șase saci. Manual de dicție”

  1. maharea spune:

    Cartea ar trebui insotita si de un dvd pentru a auzi si a vedea exercitiile practic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *