C.N.S.A.S. – Securitatea. Structuri, cadre, obiective şi metode. 1948-1967/1967-1989

1140.00 – 70.00 Lei

Organele securității statului sunt paloșul ascuțit al dictaturii proletariatului, armă de încredere în mâinile partidului și poporului în lupts împotriva dușmanilor regimului de democrație populară.

 În cadrul educării agenturei, este necesar să ținem totdeauna seama de faptul că din însărcinarea noastră agentul vine în contact cu mediul dușmănos, format din elemente viclene și care adeseori în activitatea pe care o desfășoară, ating unele probleme esențiale ale vieții. De aceea,când influența noastră politică asupra agentului devine mai slabă, aceasta se va trăda în mod inevitabil, trecând de partea contrarevoluției și va deveni dezinformator și agent dublu.

Din „Expunerea ministrului Afacerilor Interne Alexandru Drăghici…” (Document 116/2 decembrie 1957).

Agentura constituie ochii și urechile noastre. Iată de ce nu este necesar ca această agentură să fie numeroasă, însă neapărat să fie capabilă de muncă, obiectivă și devotată Patriei noastre. Elementele deconspirate, dezinformatorii și calomniatorii trebuie imediat excluși din rețea.

Din „Referatul ministrului Afacerilor Interne Alexandru Drăghici…” (Document 119/16 septembrie 1958)

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “C.N.S.A.S. – Securitatea. Structuri, cadre, obiective şi metode. 1948-1967/1967-1989”

  1. siman gheorghe spune:

    Aceleasi metode , aceleasi familii, cu odraslele lor. Doar MONARHIA ne poate scapa de acest blestem (secera si ciocanul)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *