Bryan Sykes – Cele şapte fiice ale Evei

1Cele şapte fiice ale Evei este relatarea pasionantă a cercetărilor întreprinse de Sykes asupra unei gene extraordinare, ADN-ul mitochondrial, care se transmite nealterată de la o generaţie la alt ape linie maternă, oferindu-ne astfel posibilitatea de a ne urmări strămoşii genetici în timp şi spaţiu.

Descoperirea ştiinţifică revoluţionară a lui Bryan Sykes este că europenii moderni se trag din şapte femei preistorice pe care le-a denumit “mame de clan”. Aceste “fiice ale Evei” care au trăit acum zeci de mii de ani, înainte de apariţia agriculturii, au primit un nume – Ursula, Xenia, Helena, Velda, Tare, Katrine şi Jasmine -, iar Bryan Sykes a încercat să ne prezinte cum ar fi putut arăta viaţa lor. Aflaţi, din această incursiune fascinantă în domeniul geneticii care ar putea fi mama dumneavoastră primordială.

“Captivantă, spumoasă, o îmbinare îndrăzneaţă şi dinamică între ştiinţă şi naraţiune… O lectură de zile mari.”

Observer

“Sykes a oferit, prin această carte, o serie de răspunsuri câtorva dintre cele mai fierbinţi dezbateri despre originile umanităţii.”

Publishers Weekly

Order Cele şapte fiice ale Evei Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *