Bruno Vincent – Au furnicile sfincter?

CarteUnde se află centrul geometric al nicăieriului? Cum miroase un câine fără nas? (Evident, oribil.) Ce-a fost mai întâi, omleta sau ochiurile? Care este sinonimul cuvântului „sinonim“? Cum ar fi dacă n-ar exista întrebări ipotetice? De ce nu există mâncare de pisici cu aromă de şoarece? Cum se face că există o singură Comisie pentru Monopol? De ce sunt casele construite afară? Au avut Adam şi Eva o relaţie incestuoasă? De ce nu intră oile la apă când plouă?
Când e altoită pe umor, curiozitatea lasă urme apăsate. Jon Butler şi Bruno Vincent inventează o revistă, Bătrânul pişicher, pentru a pune la cale o poştă a redacţiei cu totul aparte. Ea scoate la iveală absurdul cotidian, părând oglinda unei lumi cu mintea pe moaţe. Şi ca în orice odă închinată tembelismului, imaginaţia e ajutată s-o ia razna, iar spiritul de observaţie se transformă din calitate în bumerang.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *