Zoltan Boszormenyi – Trupul molatic al nopţii

UnknownCele trei fire narative, aparent distincte la început, se vor împleti în mod neasteptat pe parcursul cărţii, trecute parcă printre degetele personajului principal, imigrantul Tamas. În afara acestora, în Trupul molatic al nopţii mai există şi un al patrulea fir ce se intersectează cu celelalte trei având o valoare simbolică, anume aceea a unui „roman-în-roman”: cartea cumpărată de Tamas la aeroport, pe care începe s-o citeasca în avionul ce-l duce spre Ţara Fagaduinţei.

Böszörményi Zoltán este un prosper om de afaceri, care a preferat să se retragă şi să-şi scrie cărţile. Deşi nu este un boem, iubeşte poezia, mai ales sonetele. Are o predispoziţie aparte faţă de arta fotografică. În discuţii arborează o eleganţă (in)născută, nu fabricată de image-makeri, precum la alţii. Are un şarm aparte. Ştie multe bancuri. E mereu surâzâtor.

Averea s-a a crescut cu 15 milioane de dolari după ce şi-a vândut acţiunile deţinute la grupul Luxten şi care astăzi este membru al Uniunii Scriitorilor din România, secţia maghiară. Stabilit de opt ani în Principatul Monaco, unde îşi petrece timpul scriind, Böszörményi  a fost de curând la Bucuresti, pentru a-şi lansa volumul Trupul molatic al nopţii, după ce nu demult a lansat unui de poezii O sumă de sonete.

Order Boszormenyi Preţ @ RON26,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *