Brigitte Hamann – Winfred Wagner sau Hitler şi festivalul de la Bayereuth

Cunoscutul istoric Brigitte Hamann urmareşte destinele familiei lui Richard Wagner, situând în centrul atenţiei personalitatea marcantă a lui Winifred, nora compozitorului, precum şi relaţiile lui Hitler cu muzica lui Wagner, cu festivalul de la Bayreuth şi cu familia Wagner – totul proiectat pe fundalul complex şi agitat al evoluţiei Germaniei şi a Europei de la începutul secolului al XX-lea până în 1980, anul mortii lui Winifred Wagner.
Winfred Wagner sau Hitler şi festivalul de la Bayereuth este o radiografie fascinantă, bazată strict pe documente, a unui secol, în acelaşi timp o continuare indirectă a lucrarii „Viena lui Hitler“, în care aceeaşi autoare reconstituise viaţa lui Hitler de la naştere pâna la Primul Război Mondial.

De acelaşi autor

Elisabeth, împărăteasă fără voie

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *