Boris Akunin – Azazel

1Pe 13 mai 1876, in Grădina Alexandrovski din Moscova, un student se apropie de o tânăra frumoasă ca un înger. După ce îi face complimente şi îi cere zadarnic un sărut, se împuşcă sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Aşa începe o serie de evenimente extraordinare care ne poartă ca o furtună, pe firul unei complicate conspiraţii internaţionale, de la Moscova la Londra şi retur.
Azazel (1998) este primul roman din seria ce îl are drept protagonist pe atipicul şi carismaticul detectiv Erast Fandorin, un James Bond avant la lettre ale cărui anchete nonconformiste rezolvă mistere ce zguduie Rusia ţaristă şi Europa la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX.
Boris Akunin preia în modul cel mai original moştenirea clasicilor ruşi şi a maeştrilor literaturii poliţiste, de la Tolstoi şi Bulgakov până la Conan Doyle şi Ian Fleming. Cărţile sale, traduse din Islanda până în Japonia şi vândute în peste douăzeci de milioane de exemplare, seamănă cu nişte matrioska elegante.

de acelaşi autor:

Leviatan

Gambit turcesc

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *