Bogdan Ulmu – Vina şi vinul gastronomiei

1Acest reţetar nu se vrea nici exhaustiv, nici ideal. Nu se adresează gospodinelor cu experienţă, dar nici celor începătoare. El cuprinde o selecţie din reţetele preferate ale celui care, de  peste trei decenii trudeşte prin restaurantele ţării (şi nu numai ale ţării), prin bucătăriile personale (şi nu numai), prin colţurile de ziare şi reviste, pe platourile TV, în scopul reînvăţării acestei atât de simple (şi atât de complicate) arte culinare.

Vei găsi în micul meu volum, cititorule, fel de fel de reţete: mai mult sau mai puţin – cunoscute; mai mult sau mai puţin – ieftine; mai mult sau mai puţin –  rapide. Mai mult  sau mai puţin –  „suportabile”.

Dar simpla lectură a fiecărui fel de bucate te va ajuta, poate, să cunoşti un nou mod de a găti; sau, în cazul în care-l vei aplica, o nouă voluptate gastronomică. În cel mai rău caz, doar te va amuza…

Bogdan Ulmu

O carte de bucate? Un reţetar pentru gospodine mai mult sau mai puţin îndemânatice? Da şi nu. Sau, mai bine spus, nu numai.

Umorul, cultura, verbul sprinten, la fel de savuros ca o ciozvârtă sfârâindă de puicană umplută şi nu în ultimul rând un anumit gen de blândeţe şi generozitate fac din Bogdan Ulmu un adevărat estet al artei culinare.

Oferim cititorilor noştri inedita, nesperata şansă de a avea în bibliotecă una dintre rarele cărţi alese de bucate care se citesc pe nerăsuflate, în felul în care se citeşte un roman captivant.

Iar după ce veţi fi citit şi ultima pagină, puteţi alege să vă duceţi în bucătărie şi să vă dedaţi desfrâului culinar la care vă îmbie Bogdan Ulmu; sau puteţi alege să recitiţi pur şi simplu unele pasaje, atât de savuroase, încât ar putea suplini cu brio orice fel de mâncare din lumea asta.

Order Vina şi vinul gastronomiei Preţ @ RON22,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *