Beryl Bainbridge – Domnişorul Georgie

UnknownCând domnişorul Georgie – George Hardy, chirurg şi fotograf – părăseşte umezeala şi mizeria din Liverpoolul victorian pentru căldura şi strălucirea Bosforului, oferindu-şi serviciile în Crimeea, el este urmat de o mică suită a unor credincioşi adepti: Myrtle, sora adoptivp care îl adoră, desuetul geolog Potter şi asistentul-fotograf, uneori circar, Pompey Jones, toţi purtaţi înainte, prin valul crescând de moarte şi boală, de un păcat comun şi misterios.

Combinând o sensibilitate uluitoare pentru frumuseţe cu o înţelegere viscerală a faptului că omul este muritor, Beryl Bainbridge îşi prezintă eroul enigmatic cu aceeaşi afecţiune şi neîndurare cu care dezvăluie mizeria şi ticăloşia războiului, şi creează un roman de o profunzime luminoasă şi o forţă extraordinară.

De acelaşi autor

Fiecare pentru sine

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *