Bernard Knight – Cadavrul meşterului făurar

Bernard Knight continuă seria sa de succes a investigării crimelor Evului Mediu. În cartea Cadavrul meşterului făurar, când coronerul John este chemat în mlaştinile întunecate din Devonshire pentru a cerceta moartea unui miner, nu are nici o idee cât de dificilă se va dovedi investigaţia.

Coronerul, pentru cei care nu ştiu, este un funcţionar judicial cu rol inchizitoriu, având sarcina de a efectua ancheta menită să determine cauzele decesului unui om.

Pe lângă un trup decapitat, un miner dispărut, un grup de mineri nemulţumiţi şi un saxon nebun hotărât să distrugă tot ce este normand, coronerul John are propriile probleme care îl copleşesc: nevasta îl urăşte, amanta şi-a găsit un bărbat mai tânăr şi ajutorul lui a căzut pradă depresiei. Numai Gwyn, mâna dreaptă a coronerului, pare să-i fie de ajutor, asta până când este arestat pentru crimă şi îşi poate pierde chiar viaţa.

Bernard Knight s-a născut în 1931 la Cardiff. A publicat peste 30 de cărţi din seria crimelor medievale. El este psiholog şi profesor universitar. Conduce asociaţia ucigaşilor medievali, de fapt o uniune a scriitorilor care publică povestiru cu acest subiect din  Evul Mediu. În timpul carierei sale militare, a fost medic în Malaezia, unde activa într-un spital pe care ulterior îl compara cu cel din MASH.

De acelaşi autor

Potirul otrăvit

Order Cadavrul meşterului făurar Preţ @ RON24,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *