Ben Bennett – Cină în paradis

1

Profund marcat de moartea soției lui, Elli, Jacques nu a reușit să își revină nici după șapte ani, iar Paradis, restaurantul idilic pe care îl deschiseseră împreună pe coasta Atlanticului, se află în pragul falimentului. Singurul eveniment pe care îl mai așteaptă Jacques este moartea. Dar Gustave, prietenul și avocatul lui, nu vrea să îl lase să renunțe la tot ce îl leagă mai puternic de viață și este hotărât să îl ajute să își salveze restaurantul. Într-o zi, îl îndeamnă pe Jacques să vândă jumătate din afacere unui misterios cumpărător venit din Statele Unite – o femeie pe nume Catherine. Convins că tot ce știe americanca despre gastronomie este meniul de la McDonald’s, Jacques acceptă propunerea cu inima îndoită. Dar Catherine îi întrece orice așteptări, iar poveștile lor de viață par a se privi în oglindă. Ca și cum i-ar fi adus împreună o mână invizibilă…

Ben Bennett ne înfățișează cu multă sensibilitate o poveste despre credința în viitor, în fericire și în puterea iubirii de a transgresa orice limite. La o vârstă la care credea că nu îl mai așteaptă nimic, Jacques descoperă că iubirea este din nou posibilă: misterioasa Catherine pătrunde în viața lui printr-un lanț de coincidențe atât de bizare, încât numai un înger ar fi putut să le orchestreze. Și, încetul cu încetul, pe măsură ce Catherine își croiește drum spre inima lui, Jacques constată că Elli este, în mod straniu, încă alături de el, veghind asupra lui atunci când gătește și ajutându-l să își regăsească pasiunea pentru viață. „În seara aceea, Jacques inventă o nouă formulă: (Iubire + credință + speranță) > (frică + tristețe) = fericire Elli l-a făcut să ajungă la această formulă, chiar dacă el mai folosea și alte ingrediente. Ca bucătar priceput, își permitea să arunce în aceeași oală iubire, credință și speranță. Rezultatul era o rețetă foarte simplă: simplă, dar cu gustul viitorului. O rețetă pe care avea de gând să o folosească mereu de atunci încolo.“ (p. 168)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Ben Bennett – Cină în paradis”

  1. Adrian spune:

    Am citit cateva pagini din ea la un bun prieten, care este foarte pasionat de lectura.. isi cumpara de fiecare data cand are ocazia si posibilitate financiara, desigur. Si asta mi-a sarit in ochi din tot raftul lui de carti, era si printre primele pentru ca o cumparase recent. Inca din primele pagini mi-a placut, dar nu sunt un cititor inrait si nu am continuat sau n-am intentionat s-o cumpar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *