Autoarele cărţilor „Totul despre sex” şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” revin cu noi romane

Autoarele cărţilor „Totul despre sex” şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” revin cu noi romane, Candace Bushnell lansând „Jurnalele lui Carrie”, în timp ce Lauren Weisberger se întoarce cu „Noaptea trecută la Chateau Marmont”, informează editura Polirom. Ambele volume au aparut în traducere in colecţia Chic a editurii Polirom.

Candace Bushnell: Jurnalele lui Carrie
Traducere din limba engleză semnată de Alina Popescu
Jurnalele lui Carrie urmăresc adolescenţa plină de peri­peţii a lui Carrie Bradshaw, indragita eroina din serialul Totul despre sex, intorcându-se în timp până la ultimii ani de liceu. Carrie este cea mai mare dintre cele trei fete neastâmpărate ale unui văduv şi locuieşte în orăşelul Castlebury din Connecticut, unde visează să ajungă scriitoare şi să trăiască într-o bună zi la New York. Viaţa de liceu este extrem de palpitantă, fiind condimen­tată de rivalităţi între clici şi competiţii acerbe între adolescentele aflate în căutarea marii iubiri. Lucrurile se complică şi mai mult când fermecătorul Sebastian Kydd, la care râvnesc toate fetele din oraţ, se transferă la Liceul Castlebury. Nostimă, inteligentă şi mereu plină de surprize, Carrie reuşeşte să-l cucerească pe Sebastian, însă păstrarea cuceririi sale se dovedeşte cumplit de dificilă, mai ales când cea mai bună prietenă e dispusă s-o trădeze pentru a-i fura iubitul. Jurnalele lui Carrie este o carte despre maturizare, prietenie şi iubire, scrisă în maniera degajată şi ingenioasă cu care Candace Bushnell şi-a obişnuit cititorii.

In aceeasi colectie a fost tradusa din limba engleza sub sematura Mihaelei Negrila cartea In jungla orasului de Candace Bushnell.
In inalta societate newyorkeza, sub luminile reflectoa­relor de pe podiumul modei, de pe platourile de filmare sau dintr‑un studio foto profesionist, trei prietene isi impart pozitii‑cheie: Victory Ford este o recunoscuta creatoare de moda, care aspira sa intre in esalonul haute couture; Wendy Healy scoate din anonimat casa de productii Parador Pictures, a carei directoare este, obtinind suprema distinctie: nominalizari la Oscar; Nico O’Neilly este editorul unei importante reviste mon­dene, Bonfire. Dar dincolo de stralucirea pe care o confera intotdeauna puterea, cele trei prietene trec prin tipi­cele crize ale virstei a doua: Victory, inca nemaritata la aproape 40 de ani, incepe sa iasa cu miliardarul Lyne Bennett, dar stilurile lor de viata radical diferite ameninta sa ii desparta; Wendy isi neglijeaza sotul si cei trei copii muncind zi si noapte la Parador, ris­cind sa isi piarda familia; Nico O’Neilly nu mai are cu sotul decit o legatura formala si profesionala, asa ca solutia provizorie pare a fi o aventura cu un foto­model masculin cu aproape douazeci de ani mai tinar.

Lauren Weisberger: Noaptea trecuta la Chateau Marmont
Traducere din limba engleza si note apartin Madalinei Andrei
In cel mai recent roman al sau, Lauren Weisberger abordeaza cu subtilitate si umor teme de actualitate precum pretul succesului in societatea contemporana si efectele dezastruoase ale faimei asupra relatiilor de cuplu, descriind peripetiile amuzante prin care trece o pereche proaspat casatorita, a carei fericire incepe sa se clatine sub presiunea celebritatii capatate peste noapte. Brooke si sotul ei duc o viata vesela si multumita in New York, insa lucrurile iau o intorsatura dramatica in momentul in care cariera de muzician a lui Julian incepe sa ia avint – cei doi se vad tot mai rar din cauza plecarilor lui in turnee, se trezesc hartuiti fara incetare de paparazzi si ajung sa descopere ca intimitatea incintatoare a relatiei lor a disparut. Captivant si tulburator, romanul lui Lauren Weisberger este o poveste despre gustul amar al celebritatii.

Potrivit editurii, alte două cărţi se află în pregătire în colecţia CHIC:
• cartea de debut a lui Helen Fielding, Celebritate pentru o cauza nobilă
• Sophie Kinsella semnând drept Madeleine Wickam, Tânăra mireasă

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Autoarele cărţilor „Totul despre sex” şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” revin cu noi romane”

  1. Carucioare spune:

    Mi-au placut foarte mult filmele!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *