Aurel Ardelean – Atlas botanic

UnknownPlantele reprezintă o parte vitală a zestrei naturale mondiale, un element esenţial al menţinerii vieţii pe Terra şi o resursă principală pentru viitor.

Atlasul botanic este o lucrare complexă care ilustrează principalele grupe de plante inferioare (briofitele) şi cele mai evoluate reprezentate de ferigi, gimnosperme şi angiosperme, majoritatea din flora spontană a României. Conţine peste 1 200 de ilustraţii color.

Ponderea cea mai mare a atlasului este reprezentată de plantele superioare cu flori (angiosperme), care sunt grupate după ecologia şi răspândirea lor pe zone de vegetaţie.

Astfel, sunt ilustrate plantele lemnoase – arbori şi arbuşti, plantele erbacee – de câmpie, păduri, de sărătură, de nisipuri, acvatice şi de mlaştini, plante alpine şi subalpine, relicte şi ocrotite din flora Românei.

Ţinând cont de faptul că plantele ne înfrumuseţează viaţa, am prezentat Plantele decorative de seră şi apartament, cele din parcuri şi grădini, dar şi cele medicinale şi aromatice – care reprezintă sursa unor importante principii active folosite în medicină şi farmacie.

De aceiaşi autori

Curs de Protoctistologie

Order Atlas botanic Preţ @ RON79,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *