Arthur Golden – Memoriile unei gheişe

1Ce este o gheişă? Un obiect al dorinţei. O operă de artă în mişcare. Un actor, un artizan, un entertainer, după tradiţia japoneză. Un tip uman la graniţa clişeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsură, rafinamentul artelor lumeşti. Chiyo, o fată dintr-un sat de pescari, este vândută unei okiya pentru a fi iniţiată în artele gheiselor. Ritualurile seducţiei sunt nenumarate, într-o lume al cărei eşafodaj se sprijină pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginităţii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisă, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi să construiască un imperiu al erotismului ritualic.

De acelaşi autor

Memoriile unei gheişe

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Arthur Golden – Memoriile unei gheişe”

  1. Memoriile unei gheise spune:

    Un roman extraordinar, ce trebuie citit. Si ecranizarea este foarte buna, insa, ca mai intotdeauna, cartea bate filmul. Iar pentru cei ce nu au citit-o inca, o mai pot gasi aici:

    http://www.carti-online.com/memoriile-unei-gheise-p-441.html

    Sper sa fie utila informatia. Lectura placuta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *