Arthur Conan Doyle – Aventurile lui Sherlock Holmes Vol I (Colecţia Adevărul)

„Un studiu în roşu“ este primul titlu din seria celor patru romane şi 56 de nuvele prin care Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) s-a impus ca întemeietor al genului poliţist şi creator al lui Sherlock Holmes, detectivul cel mai cunoscut din literatura universală. Celebru pentru raţionamentele sale deductive, Sherlock Holmes pare să fie inspirat de un personaj real: Joseph Bell, profesor chirurg al Facultăţii de Medicină din Edinburgh, a fost o figură proeminentă în primii ani de studiu ai tânărului Doyle. Se pare că personalitatea puternică a doctorului, spiritul său de observaţie precum şi atenţia cu care cerceta fiecare pacient în parte l-au impresionat pe Sir Arthur Connan Doyle, care a împrumutat cele mai multe dintre însuşirile doctorului, pentru a-şi crea propriul personaj. Sherlock Holmes îşi începe aventurile în romanul „Un studiu în roşu“, rezolvând prin logică şi raţiune un păienjeniş enigmatic format din intrigi, crime, personaje ciudate şi intâmplări incerte.
“Aventura rubinului albastru” este doar una dintre cele 12 poveşti care se găsesc în cea de-a doua parte a acestui volum. Cazurile enigmatice, rezolvabile prin deducţie logică, au o succesiune firească şi îşi captivează cititorul prin situaţiile neaşteptate şi personajele complexe. Toate cele 12 cazuri sunt povestite de către doctorul Watson, care este pentru Sherlock Holmes atât un tovarăş preţios, cât şi un catalizator pentru procesele logice, atât de necesare detectivului în rezolvarea miraculoasă a oricărei enigme. “Aventura rubinului albastru” cuprinde următoarele povestiri: Scandal în Boemia, Liga Roşcaţilor, Un caz de identitate, Misterul din Valea Boscombe, Cei cinci sâmburi de portocală, Omul cu buza strâmbă, Aventura rubinului albastru, Aventura bandei pătate, Aventura degetului cel mare al inginerului, Aventura burlacului nobil, Aventura coroniţei de beril şi Aventura de la “Fagii de Aramă”.

De acelaşi autor

Aventurile lui Sherlock Holmes. Vol IV (Colecţia Adevărul)

Order Aventurile lui Sherlock Holmes. Vol I Preţ @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *