Arthur Conan Doyle – Aventurile lui Sherlock Holmes. Vol IV (Colecţia Adevărul)

“Ultima reverenţă” este numele colecţiei de opt povestiri, cu care Connan Doyle a continuat seria cazurilor holmesiene. “Nota discordantă” a volumului este dată de ultima poveste, “Ultima reverenţă”, una dintre puţinele din întreaga serie Sherlock Holmes narată la persoana a III-a. Primele şapte schiţe respectă standardele deja impuse. Sherlock Holmes se angajează la fel de mult în cazurile sale misterioase şi încurcate. Totuşi, eroul lui Sir Connan Arthur Doyle s-a maturizat de-a lungul carierei sale, atât în raţionamentele sale, cât şi în abordarea cazurilor, pe care le treatează cu mai mult umor şi o aparentă detaşare sub care se ascunde aceeaşi implicare activă.
“Arhiva lui Sherlock Holmes”, ultima parte a ultimului volum Sherlock Holmes, conţine 12 povestiri dintre care două, Aventura soldatului alb ca varul şi Misterul coamei de leu, sunt povestite la persoana I, chiar de către Sherlock Holmes. “Cazul diamantului Mazarin” este relatat la persoana a III-a. În afară de aceste trei povestiri, Arhiva lui Sherlock Holmes mai cuprinde: Aventura unui client ilustru, Aventura în casa cu trei frontoane, Vampirul din Sussex, Aventura celor trei Garrideb, Problema podului Thor, Aventurile omului-maimuţă, Aventura chiriaşei cu văl, Aventuri pe domeniul Shoscombe, Povestea bătrânului fabricant de vopsea.

De acelaşi autor

Aventurile lui Sherlock Holmes. Vol III (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *