Arthur Conan Doyle – Aventurile lui Sherlock Holmes Vol III (Colecţia Adevărul)

“Întoarcerea lui Sherlock Holmes” – colecţie de 13 povestiri – a fost scrisă de Sir Arthur Connan Doyle în 1903, la presiunea publicului care nu se putea împăca cu moartea celui mai popular detectiv al literaturii engleze. Colecţia a fost tipărită într-un prim tiraj de 25.000 de exemplare, care a fost urmat imediat de un al doilea tiraj, de 30.000 de exemplare – cifre foarte mari pentru începuturile secolului XX. Colecţia cuprinde următoarele povestiri: Casa pustie, Constructorul din Norwood, Omuleţii dansatori, Biciclistul singuratic, Şcoala de stareţi, Peter “Cel Negru”, Aventura lui Charles Augustus Milverton, Cei şase Napoleoni, Cei trei studenţi, Ochelarii de aur, Fundaşul dispărut, Aventura de la Abbey Grange, Cea de-a doua pată.
“Câinele din Baskerville” este o nuvelă poliţistă, scrisă de Connan Doyle la întoarcerea din Africa de Sud, unde autorul a petrecut câteva luni ca voluntar la spitalul Langman Field. Povestea are ca sursă de inspiraţie o legendă veche din vestul Angliei, conform căreia o fiară diabolică asemănătoare unui câine negru bântuie de sute de ani pământurile din Baskerville, în căutare de sânge proaspăt. Acţiunea se petrece, în cea mai mare parte, în Dartmoore, Devon – în vestul Angliei. Sherlock Holmes reuşeşte şi de această dată să dezlege misterele cazului, graţie inteligenţei sale ascuţite şi raţionamentului logic, deductiv.

De acelaşi autor

Aventurile lui Sherlock Holmes. Vol II (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Arthur Conan Doyle – Aventurile lui Sherlock Holmes Vol III (Colecţia Adevărul)”

  1. maggi spune:

    trimite-ti va rog volumul 2 al aventurilor lui sherlok holmes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *