Apostol Dana Tofan – Drept administrativ. Volumul II

UnknownCa şi în ediţia a doua a primului volum, pentru simplificarea expunerii am introdus la fiecare din cele 28 de prelegeri subtitluri ce permit identificarea tematicii puse în discuţie cu mai mare uşurinţă.
Desigur, trecerea timpului a fost marcată fie de unele modificări de natură legislativă, fie chiar de adoptarea unor noi acte normative privind unele din instituţiile evocate, ce au impus firesc, actualizarea informaţiilor, consistentă în cazul câtorva prelegeri. (…) Ca de fiecare dată, la finalul fiecărei prelegeri, sub denumirea Repere bibliografice se regăsesc o serie de trimiteri destinate aprofundării tematicii abordate, necesare fie celor doritori să-şi îmbogăţească cunoştinţele, (…) fie celor ce-şi propun să întocmească o lucrare de licenţă, o lucrare de disertaţie sau chiar, ca primă sursă de documentare, o lucrare de doctorat.
Evoluţia societăţii româneşti, cu precădere în ultima perioadă, ne-a demonstrat poate mai mult ca oricând necesitatea cunoaşterii şi interpretării corecte a textelor constituţionale, a celor legale, semnificaţia aparte pe care instituţiile dreptului administrativ, dreptului public, în general, o prezintă pentru guvernanţi, dar şi pentru guvernaţi, deopotrivă, pentru a şti cum să reacţioneze atunci când se simt nedreptăţiţi de autorităţile publice, instituţia contenciosului administrativ reprezentând instrumentul cel mai adecvat.”

De acelaşi autor

Drept administrativ. Volumul I

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *