Antony Flew – Dicţionar de filozofie şi logică

Aceasta importantă lucrare de referinţa poate servi drept ghid în labirintul istoriei ideilor, fiind un instrument de lucru extrem de util pentru studentul la filozofie – sau la oricare dintre disciplinele care se intrepătrund cu ea – ori pentru cititorul obişnuit care simte nevoia de definiţii sau clarificări pentru termenii şi numele proprii din domeniu. De la gânditorii antici la Sf. Toma d’Aquino, de la Descartes, Spinoza, Kant şi până în epoca modernă a lui Russell şi Wittgenstein, Dicţionar de filozofie şi logică cuprinde conceptele si terminologia a mii de ani de gândire filozofică, precum şi ale unor ştiinţe înrudite mai noi, cum ar fi logica, sociologia ori psihologia.

– 33 de autori sub coordonarea lui ANTONY FLEW, profesor de filozofie. Universitatea York din Toronto şi profesor emerit al Universităţii din Reading (Anglia).

– două tipuri de articole:

1. cuvintele sau expresiile-cheie din filozofie, logică şi domeniile conexe;

2. articole biografice, din care unele foarte extinse,

– un sistem de trimiteri de la un articol la altele, care face posibilă, consultarea în adâncime a dicţionarului.

– nu numai in opinia echipei editoriale, dar şi în a recenzentilor ori a publicului, o lucrare de referinţă mai cuprinzătoare şi mai hună decât oricare dintre predecesoarele sau concurentele ei.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *