Antonio Soler – Calea englezilor

CARTEO vară de neuitat la sfârşitul anilor ´70 şi un grup de prieteni sortiţi să nu se despartă niciodată…
Iar în mijlocul lor, doi tineri trăiesc o poveste de dragoste demnă de Dante şi Beatrice, într-un orăşel de provincie, în care este foarte uşor să te pierzi şi să-ţi pierzi viaţa.
Calea Englezilor, care în Bucureştiul interbelic s-a numit Pasagiul English, devine drumul iniţiatic, în acel du-te-vino de mulţime pestriţă ce îşi intersectează paşii, pe care personajele se transformă din membri ai unui grup în indivizi de sine stătători şi pe care învaţă să se privească în ochi şi să se recunoască. În acest roman „cinematografic”, unde vânzătoarea de la prăvălia de coloniale seamănă cu Lana Turner şi aprinde imaginaţia puştimii de cartier, unde un Dodge hârbuit se transformă într-un „curcubeu în mişcare” şi totul se transfigurează în lumina soarelui, Antonio Soler descrie dureros de limpede trecerea imperceptibilă de la adolescenţă la realitatea dură şi necosmetizată a maturităţii.

Order Calea englezilor Preţ @ RON33,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *