Antonio Munoz Molina – Iarna la Lisabona

IarnaLisabonaIarna la Lisabona este un omagiu adus celebrului film noir american şi cluburilor în care s-a născut jazzul, o evocare a iubirilor pasionale care spulberă graniţele şi rătăcesc în vârtejul lumii, şi fructul fascinaţiei pentru intriga ce transcende motivele crimei.

Între Lisabona, Madrid şi San Sebastián, inspiraţia muzicală a jazzului se transforma într-o obsesivă poveste de iubire. Pianistul Santiago Biralbo se îndrăgosteşte de Lucrecia şi amândoi încearcă să scape de urmărirea implacabila a soţului acesteia, Bruce Malcolm. Între timp, un tablou de Cézanne se face nevăzut şi Toussaints Morton, traficant de tablouri şi cărţi vechi, se alătura urmăririi celor doi. Pe străzi ude de ploaie, în cluburi de noapte, printre mucuri de ţigară strivite în scrumiere şi baruri înecate în fum, în nopţi brăzdate de luminile roz şi albastre ale neoanelor fosforescente, se derulează arpegiile unei intrigi în ritmuri de jazz.

De acelaşi autor

Sefarad

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *