Antonio Forcellino – Michelangelo. O viaţă neliniştită

Michelangelo – O viata nelinistita de Antonio Forcellino.

Cartea Michelangelo. O viaţă neliniştită urmăreşte în mai multe capitole toate etapele vieţii şi creaţiei artistului, are o cronologie şi ilustraţii color, reproduceri după marile opere.
Această carte reprezintă o ocazie preţioasă de a-l cunoaşte pe Michelangelo fără crusta aşezată peste istoria lui de-a lungul timpului: un om obsedat de artă, sălbatic uneori, fragil fără îndoială, în orice caz unic. Forcellino cunoaşte orice milimetru din marmura cu care a luptat artistul şi ne poartă înapoi pe schele, ne face să auzim din nou loviturile dălţii.

Putini sunt biografii italieni capabili sa nareze cu pasiune de romancier si precizie de cercetator, asa cum o face Forcellino. Michelangelo povesteste viata unui artist care a platit un pret foarte mare pentru creativitatea care l-a facut mai faimos decat un rege.
Brunella Schisa, il Venerdì di Reppublica

Antonio Forcellino se numara printre cei mai mari cercetatori europeni ai artei renascentiste. A restaurat opere de o valoare inegalabila, ca Moise al lui Michelangelo si Arcul de triumf al lui Traian. Ca istoric, atentia lui s-a indreptat intotdeauna spre intreaga bogatie a crearii artei, spre tehnicile si materialele de constructie a operei, spre radacinile psihologice si biografice ale marilor capodopere.
Cartea urmăreşte în mai multe capitole toate etapele vieţii şi creaţiei artistului, are o cronologie şi ilustraţii color, reproduceri după marile opere.

De acelaşi autor

Rafael. O viaţă fericită

Order Michelangelo. O viaţă neliniştită Preţ @ RON49,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *