Angus Roxburgh – Vladimir Putin. Un ţar în căutarea unui nou imperiu

1După căderea Uniunii Sovietice, Rusia părea a fi aliatul democrat la care Occidentul visa. Dar sub conducerea lui Vladimir Putin, ea nu s-a dovedit a fi decât un partener problematic. Convins că viziunea lui este singura potrivită pentru viitorul țării, Putin a folosit drept armă forța energetică a Rusiei, în timp ce în țară a luat măsuri drastice împotriva adversarilor.

Angus Roxburgh, fost corespondent pentru BBC Moscova și fost consilier pentru relații publice al lui Putin, descrie felul în care fostul agent KGB s-a transformat din reformator în autocrat, cum a căutat respectul Occidentului, provocând în schimb doar teama acestuia, și cum și-a creat un adevărat cult al personalității, fie salvând leoparzi ai zăpezilor, fie adresând cuvinte tăioase publicului occidental. Bazându-se pe nenumărate interviuri luate în exclusivitate în Rusia, SUA și Europa, Roxburgh susține că Occidentul a ratat toate șansele de a scoate Rusia din îngheț, nereușind să-i înțeleagă temerile și aspirațiile apărute după căderea regimului comunist.

Order Vladimir Putin. Un ţar în căutarea unui nou imperiu Preţ @ RON49,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *