Andrew Robinson – Măsura lucrurilor

Măsura lucrurilor este prima istorie complet ilustrată asupra acestui subiect. Acoperă o arie foarte largă şi diversă şi explică ideile din spatele unităţilor de măsură şi a instrumentelor pentru măsurat, care stau la baza fizicii universului – electronii, Pământul şi stelele-, cât şi a corpului şi gândirii umane.

În parte istorie fascinantă, în parte ştiinţă de ultimă oră, urmăreşte tot ceea ce e măsurabil, începând de la temperatură, cutremure de pământ şi radioactivitate la muzică, sânge şi atitudini sociale, alături de originile sistemului metric în timpul Revoluţiei Franceze. Este o poveste care îl poartă pe cititor de la imaginile galaxiilor îndepărtate surprinse de telescopul spaţial Hubble la testele de inteligenţă care sondează cele mai ascunse colţuri ale minţii.

De acelaşi autor

Istoria scrisului

Order Măsura lucrurilor Preţ @ RON95,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *