Andrew Matthews – Urmează-ţi inima

Inima îţi spune că ceva nu-i în regulă cu viaţa pe care o trăieşti? Cauţi sensul existenţei tale? Ascultă îndemnul inimii şi fă o schimbare. Viaţa profesională înseamnă mai mult decât rutina unui job care nu-ţi place. Viaţa personală înseamnă mai mult decât lâncezeala cotidiană în faţa televizorului.

Nu mai aspira la un trai lipsit de probleme. Nu există aşa ceva. Mai bine caută pasiunea, gândeşte-te cu speranţă la ziua de mâine, preia tu iniţiativa, fă-ţi munca mai plăcută, distrează-te alături de familie şi prieteni, decide care vrei să fie destinul tău şi unde vrei să ajungi. Vei avea în continuare probleme – dar măcar vor fi unele pe care le poţi rezolva cu entuziasm. Priveşte viaţa în ansamblu şi îţi vei da seama că prezentul contează mai mult decât viitorul. Călătoria e mai importantă decât destinaţia. Pentru că… de felul în care mergi depinde locul unde ajungi.

După cum spune Andrew Matthews, suntem aici pentru a învăţa nişte lecţii, iar lumea ne este profesoară. Toţi avem şansa de a cunoaşte fericirea, căci universul nu are preferaţi. Însă viaţa fiecăruia este o reflexie a credinţelor sale. Aşadar, fă-ţi un obicei din a te concentra asupra aspectelor pozitive – iar acestea vor creşte ca aluatul la căldură. Acceptă-i pe oameni, aşa cum sunt. De vreme ce Dumnezeu n-o să coboare pe un nor ca să te susţină, e mai bine să fii propriul suporter. Şi cum misiunea ta nu e să schimbi lumea, nu-ţi mai rămâne decât să te schimbi pe tine însuţi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *