Andrei Hrebenciuc – Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice

34.90 – 25.00 Lei

Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, va lansa vineri, 19 noiembrie, ora 17.00, Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice, prima carte din cariera sa, la standul editurii Corint din cadrul Târgului de carte Gaudeamus.

Tânărul autor analizează societatea actuală din perspectiva crizelor economice prin care, periodic, aceasta a trecut, încercând să găsească „vinovaţii” care au declanşat perioadele de recesiune prin care a trecut şi trece omenirea. De la criza bulbilor de lalea, la cea din anii ’30 şi până la criza actuală, situaţii aparent imprevizibile şi nesesizabile pe piaţa economică au dus la prăbuşiri spectaculoase ale indicilor de bursă. Iluzia bogăţiei care i-a sedus pe mulţi investitori a generat o continuă creştere economică – în viziunea autorului – , eroul crizelor, a transformat piaţa financiară într-un colos distructiv, un real antierou capabil să aducă haos şi incertitudine în sistem.

În finalul cărţii, autorul pledează pentru necesitatea ca ştiinţele economice să traseze mai responsabil – prin studiile întreprinse – direcţiile de urmat, pentru ca oamenii să nu se mai lase seduşi de tendinţele pieţelor financiare.

Cartea se adresează unui public nespecializat, dar interesat de aspecte ce compun mecanisme ale vieţii economice financiare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *