Alexandru Tatos – Pagini de jurnal

CartePrin Pagini de jurnal, celebrul regizor Alexandru Tatos (9 martie 1937 –  31 ianuarie 1990) s-a prezentat cu delicateţe şi sinceritate pe sine. Şi-a prezentat cu decsteritate nevrozele, dar şi temerile, într-o vreme în care totul era suspect. Înainte de a descrie cu minuţiozitate lumea din jur, s-a judecat cu simplitate pe sine. A fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A debutat în 1974 cu serialul August in flăcări, film pe care l-a regizat împreună cu Dan Piţa. Doi ani mai târziu, realizează pelicula Mere roşii, pentru ca în 1978 să revină pe marele ecran cu lungmetrajul Rătăcire.Printre cele mai cunoscute si apreciate filme realizate de Alexandru Tatos se numără Duios Anastasia trecea… (1980) sau Secvenţe (1982).

În 1994, a apărut la editura Albatros volumul postum Pagini de jurnal, publicat de Liana Molnar-Tatos, soţia cineastului, fiind reeditat în 2010 de către Nemira.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *