Alexandru Madgearu – 100 de mari bătălii din istoria României

100 de mari bătălii din Istoria României propune o altă perspectivă a trecutului militar naţional din cele mai vechi timpuri până la al Doilea Război Mondial inclusiv, respectiv o selecţie a celor mai importante o sută de bătălii.

Aceasta modalitate a fost şi este destul de uzitată pe plan internaţional, fiind publicate numeroase lucrări de acest gen, care se referă fie la perioade mai lungi de timp, fie la un conflict major cum ar fi Primul şi cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Desigur că, şi în istoriografia românească,  există încercări de această factură, aşa cum sunt lucrările semnate de Gheorghe Romanescu, Alesandru Duţu, Florica Dobre şi Leonida Loghin.

Lucrarea reprezintă o premieră în istoriografia militară românească, prin gradul de sinteză pe care îl presupune analiza celor mai importante bătălii.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *