Alexandru Cebuc – Luchian

Pictorul florilor, pictorul care a dat magie culorii, Ştefan Luchian a adus cele mai indrăzneţe innoiri tehnice, forţand limitele unor genuri sau, dimpotrivă, concentrandu-le, ajungand la expresii umaniste de o neintrecută măiestrie. Tocmai pentru că a fost un spirit frămantat de mari năzuinţe, tocmai pentru că a pus suflet şi substanţă in tot ceea ce a creat, Luchian a ajuns la o tehnică atat de preţioasă şi nouă. Albumul Luchian, prezentand opere de artă excepţionale, unele foarte cunoscute, cele mai multe necunoscute marelui public, cuprinde şi un studiu documentat, deosebit de interesant, semnat de Alexandru Cebuc, in care se impletesc date despre viaţa şi activitatea pictorului cu citate din personalităţi ale lumii artistice.

Lucrarea doreşte să ofere iubitorilor de artă autentică prilejul de unei reintalniri cu opera unui mare colorist care şi-a pus amprenta pe creaţia romanească a inceputului de secol XX. Modul elegant şi accesibil de prezentare, calitatea ilustraţiilor (129 de imagini color şi sepia) sunt cele care recomandă albumul atat cunoscătorilor in domeniu, cat şi oricărui iubitor de frumos.

Order Luchian Preţ @ RON85,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *