Alexandru Andrieş – Desen şi arhitectură

UnknownDesen şi arhitectură este în egală măsură un ghid în desen şi un excurs prin memoria anilor de studenţie şi ucenicie din timpul regimului comunist. Cititorul află şi despre tehnica portretului, şi despre motivele pentru care un colaj al autorului a fost cu greu admis într-o expoziţie la Sala Dalles (fata din prim-planul colajului purta blue jeans), dar şi despre aventura lucrării de diplomă a lui Andrieş, care a fost furată după o singură zi de expunere (lăsând în urmă un autor confuz: mândru pentru interesul manifestat, dar trist în urma pierderii).

Adresat studenţilor, dar şi pasionaţilor de arhitectură, albumul este în acelaşi timp didactic, savuros şi plăcut ochiului. O atenţionare sinceră asupra pericolelor produse de  abandonarea desenului în favoarea graficii generate pe computer, un prilej de inspiraţie şi un instrument de studiu generos, Desen şi arhitectură poate constitui primul volum al unei serii mai largi de micro-eseuri ilustrate pe teme de arhitectură.

De acelaşi autor

Petală

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *