Alexandre Dumas – După 20 de ani

1Aventurile muşchetarilor continuă în romanul „După 20 de ani” scris de Alexandre Dumas tatăl. Cei patru prieteni, adică Athos, Porthos, Aramis şi d’Artagnan, sunt şi de această dată de nedespărţit. După ce-şi demosntrează viteşia în „Cei trei muschetari”, d’Artagnan este acum locotenent. Şi celor trei prieteni ai săi şi-au schimbat vieţile: Athos devine contele de La Fere în urma moştenirii unei moşii de lângă Blois (moşia Bragelonne) şi înfiază un copil pe care îl creşte – Raoul (care va deveni mai târziu vicontele de Bragelonne). Şi Porthos are cu ce se lăuda: îşi cumpără trei castele şi devine domnul Porthos Du Vallon de Bracieux de Pierrefonds. Iar Aramis devine abatele d’Herblay, la o mănăstire…

Chiar şi aşa, După 20 de ani de la aventurile din „Cei trei muschetari”, cei patru prieteni sunt la fel de aventuroşi. Ei se vor lupta acum cu fiul lui Mylady de Winter, Mordaunt, cu Regina Ana de Austria, dar şi cu Mazarin, cardinal, şi cu generalul Oliver Cromwell.

De acelaşi autor

Vicontele de Bragelonne. (Colecţia Adevărul) 4 Volume

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *