Alexandre Dumas – Dama cu camelii

Dama cu camelii este primul roman de succes al autorului Alexandre Dumas-fiul care, până la publicarea acestuia, a stat mai mult în umbra tatălui. Succesul se datorează poveştii care în ciuda schimbărilor de mentalitate, rămâne totuşi actuală prin subiectul abordat, acela al unei iubiri interzise. Tânărul Armand Duval se îndrăgosteşte de o curtezană celebră, Marguerite Gautier. Cameliile menţionate şi în titlul cărţii reprezintă invitaţia pe care femeia o lansează bărbaţilor de a petrece timp în compania ei.

Dacă la început sentimentele lui Armand îi sunt indiferente, în cele din urmă Marguerite, dama cu camelii, descoperă ce este cu adevărat dragostea. Când idila lor prinde contur, Armand convingând-o chiar să renunţe la viaţa de curtezană, tatăl băiatului reuşeşte să ii despartă… Marguerite revine la viaţa de curtezană, iar Armand învaţă să sufere fără speranţă.

Cartea s-a bucurat de multe ecranizări, în rolurile protagoniştilor fiind distribuiţi actori precum Greta Garbo şi Robert Taylor (în pelicula realizată în 1936) sau Linda Batista şl Alberto Molinari (într-un remake actual).

De acelaşi autor

Doamna cu camelii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *