Alexander Hollinger – The language of banking

„Lucrarea de faţă cuprinde elemente de lexic bancar în limba engleză. Prezentarea se face în cadrul unor exerciţii menite a face pe cititor să conştientizeze sensurile în cadrul unor contexte de specialitate. Sunt utilizate exerciţii de completare a spaţiilor libere cu anumite cuvinte-cheie, de găsire a echivalenţilor, precum şi exerciţii axate pe lexicologie – de tipul afixelor, al cuvintelor compuse, colocaţiilor şi metaforelor.[…]
Materialul din lucrare poate fi utilizat de către cadrele didactice care predau lexicul bancar, fie ca material de bază şi unic, fie în combinaţie cu materiale complementare ce urmăresc dezvoltarea altor competenţe lingvistice.
Este, de asemenea, utilizabil pentru testarea nivelului de familiarizare a studenţilor cu lexicul de specialitate, lucrarea acoperind majoritatea nivelurilor de competenţă CEFR, de la A2 până la C2, în domeniul lexicului bancar.
Evident, lucrarea este deosebit de utilă pentru acei studenţi care sunt deja familiarizaţi cu unele noţiuni din domeniul financiar-bancar şi pentru cei ce lucrează în acest domeniu.”

De acelaşi autor

Test your business english vocabulary

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *