Aleksandar Stoicovici – Malul celălalt

1Reunind 37 de poeţi de limbă sârbă, aparţinând mai multor generaţii literare, antologia pe care o propunem se doreşte o panoramă a literaturii sârbe a secolelor XX – XXI, venind astfel în continuarea ultimei antologii similare, realizată de Ioan Flora cu mai bine de un deceniu în urmă (Antologia Poeziei Sârbe, sec. XIII – XX).

Prin această antologie se doreşte, pe de-o parte, dezvăluirea unei alte perspective asupra operei unor mari autori precum Vasko Popa, Miodrag Pavlović, Ivan V. Lalici, Ljubomir Simović şamd., iar pe de altă parte, readucerea în prim plan a unor autori precum Danilo Kiš, Vitomir Vito Nikolić sau Miloš Komadina, a căror poezie este prea puţin cunoscută cititorilor români.

De asemenea, un alt scop al acestui proiect este de a aduna între coperte, cei mai importanţi poeţi de limbă sârbă din prezent (Ivan Negrišorac, Jelena Lengold, Dragan Jovanović Danilov, Vojislav Karanović , Ana Ristović, Dejan Aleksić), pentru a le putea oferi cititorilor din România o imagine asupra poeziei sârbe contemporane de dincolo de Dunăre.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *