Albert Camus – Fata şi reversul. Nunta

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1957

„…pentru importanta lui creație literară care, cu o lucidă stăruință, aruncă o lumină asupra problemelor conștiinței umane din vremea noastră”

Fata si reversul a vazut lumina tiparului in Algeria, intr-un numar redus de exemplare. Era incercarea tinarului Camus de a exprima ca si in operele de mai tirziu absurditatea unei lumi contradictorii: pe de o parte fericirea, bucuria, tineretea – deci gustul pentru actiune, iar pe de alta parte singuratatea, boala, moartea – adica nevoia de izolare in contemplare. Camus nu ezita insa nici un moment sa afirme capacitatea omului de a purta in sine tot ceea ce poate explica universul si destinul.Inedit pentru cititorul roman este Omul revoltat, eseu care prin continutul sau nu a putut fi pina acum publicat de noi din cauze bine stiute.

De acelaşi autor

Primul om

Order Fata şi reversul. Nunta Preţ @ RON29,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *