Albert Camus – Fata şi reversul. Nunta. Mitul lui Sisif. Omul revoltat. Vara

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1957

„…pentru importanta lui creație literară care, cu o lucidă stăruință, aruncă o lumină asupra problemelor conștiinței umane din vremea noastră”

Acest al doilea volum din seria „Camus” propusă cititorului român de Editura Rao, cuprinde: Faţa şi reversul, Nunta, Mitul lui Sisif, Omul revoltat, Vara. Faţa şi reversul a văzut lumina tiparului în Algeria, într-un număr redus de exemplare. Era încercarea tânărului Camus de a exprima ca şi în operele de mai târziu absurditatea unei lumi contradictorii: pe de o parte fericirea, bucuria, tinereţea – deci gustul pentru acţiune, iar pe de altă parte singurătatea, boala, moartea – adică nevoia de izolare în contemplare. Camus nu ezită însă nici un moment să afirme capacitatea omului de a purta în sine tot ceea ce poate explica universul şi destinul. Inedit pentru cititorul roman este Omul revoltat, eseu care prin conţinutul său nu a putut fi până acum publicat de noi din cauze bine ştiute.

De acelaşi autor

Caligula. Neînţelegerea. Starea de asediu. Cei drepţi. Răscoală în Asturii

Order Fata şi reversul. Nunta. Mitul lui Sisif. Omul revoltat. Vara Preţ @ RON29,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *