Adrian Şchiop – Soldaţii. Poveste din Ferentari

1Ca să-şi facă viaţa mai uşoară, un jurnalist cu năravuri homosexuale se lasă de presă şi de femei şi se înscrie la un doctorat despre manele. Ca să-şi documenteze subiectul, se mută în cel mai sărac cartier din Bucureşti, Ferentari, un loc încremenit în anarhia anilor ’90, unde şmecheria face legea, iar manelele se aud de peste tot. Acolo, se trezeşte într-o lume a contrastelor, cu şmecheri şi boschetari, cu smardoi şi drogaţi, pe scurt, într-o comunitate închisă, dură, în care fraierii ca el nu prea au ce căuta. Tot aici îl întâlneşte şi pe Alberto, un fost puşcăriaş, care provine dintr-o cunoscută familie de interlopi. Deşi are reputaţie de bătăuş şi scandalagiu, ştie să-şi arate latura sensibilă atunci când are un interes.
În plus, în detenţie, Alberto a descoperit că pot să îi placă şi bărbaţii, deoarece după gratii cea mai sigură monedă de schimb pentru protecţie este sexul. Acesta este însă un subiect tabu în Ferentari. Romanul lui Adrian Şchiop este o poveste de cartier pe ritmuri de manele, cu găşti, drogaţi şi ramificaţii mafiote.

Order Soldaţii. Poveste din Ferentari Preţ @ RON16,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *