Adrian Leonard Mociulschi – Ştefan Niculescu. Poetică, matematică şi armonie muzicală

Ştefan Niculescu ne-a lăsat o moştenire deosebit de preţioasă, atât ca autor al unor capodopere unanim apreciate în ţară şi în străinătate, cât şi ca un valoros muzicolog şi exeget al creaţiei enesciene. Contribuţiile sale în domenii atât de specifice, cum ar fi heterofonia (unde intră în polemică cu Boulez) sau heteromorfia, se traduc în pagini muzicale de o excepţională valoare şi originalitate.

Mult apreciat de personalităţi de talia lui Ligeti, cu care a dialogat de la egal la egal, prezent în marile concerte şi festivaluri internaţionale, precum şi în cataloagele unor prestigioase edituri străine şi, bineînţeles, româneşti, Niculescu a fost şi acel extraordinar profesor care a îndrumat multe generaţii de viitori compozitori, printre care şi pe autorul acestei cărţi.

Continuând „filonul bizantin“, ultima sa capodoperă, Recviemul Românesc „Pomenire“, avea să fie, ca şi la Mozart, premoniţia propriei treceri în lumea veşniciei pe care, oricum, creaţia sa i-o asigurase.

Order Ştefan Niculescu. Poetică, matematică şi armonie muzicală Preţ @ RON16,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Adrian Leonard Mociulschi – Ştefan Niculescu. Poetică, matematică şi armonie muzicală”

  1. Mihai spune:

    O carte extrem, extrem de dramatica (cel putin mie asa mi-a parut mai ales prin acumularea de tensiune de-a lungul celor 10 capitole, care plaseaza punctul culminant in contextul unui final neasteptat). Este cutremurator destinul unui initiat care, la fel ca si Mozart, si-a depasit propriul destin prin propria opera.

  2. Elena spune:

    Stie cineva de unde se poate cumpara aceasta carte a scriitorului Adrian Mociulschi?

  3. Ilă Citilă spune:

    O puteti comanda si la noi, direct pe adresa de mail, carteaprinposta@bookiseala.ro.
    Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *