Adrian G. Romila despre Zeppelin, la Iaşi

Joi, 12 octombrie, de la ora 18:00, la Cărtureşti Palas Iaşi (str. Palas 7A), va avea loc lansarea celui mai nou roman semnat de Adrian G. Romila, Zeppelin, apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Alături de autor, vor vorbi: Roxana Patraş şi Florin Lăzărescu.

Andrei Toma, literat, tînăr ziarist local şi artist amator, descoperă întîmplător un schelet de uriaş, pe malul apei, în timpul unei partide de pescuit. Încercarea de a rezolva misterul îl confruntă cu evenimente stranii, care îi schimbă radical cursul vieţii. Prietenia cu un prospector exotic, chemat să aducă la zi înfăţişarea Oraşului, ambiguizează şi mai mult lucrurile, cu reverberaţii foarte extinse în timp. Dincolo de variatele istorii pe care le spune toată lumea, în roman, marea necunoscută rămîne uriaşul ce a redimensionat un loc. Zeppelin. Stampe şi istorii apocrife surprinde evenimentele prin care trece oraşul de munte în intervalul 1910-1912. Circumscris geografic de repere identificabile pe harta României, el este proiectat epic ca un spaţiu reprezentativ pentru promiţătorul început de secol XX, cînd avansul raţiunii nu a înlăturat definitiv fantasmele de tot felul. Acest spaţiu reproduce, în mic, imprevizibilitatea uneori violentă a istoriei umane moderne. Amestec de istorii reale şi fantastice, povestea e, deopotrivă, evenimenţială şi vizuală, aventură mistery şi frescă Belle Époque. Cît e fundal de stampă vintage, cît divan al istoriilor împletite rămîne la decizia cititorilor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *